Vrste dejavnosti

Kaj je maloprodaja

Kazalo:

Kaj je maloprodaja

Video: INVENTURA OSNOVNIH SREDSTEV - WEBINAR 12.5.2020 2024, Julij

Video: INVENTURA OSNOVNIH SREDSTEV - WEBINAR 12.5.2020 2024, Julij
Anonim

Ob branju sodobnih časopisov in revij, poslušanju novic se pogosto sliši novopečena beseda tujega izvora - "trgovina na drobno". V resnici pomena tega poslovnega izraza sploh ni težko razumeti in skoraj vsak odrasli se ukvarja s trgovci na drobno vsak dan.

Image

Maloprodaja: kaj je to, in "kam je šlo"

Izposojena je beseda "trgovina na drobno", tj. k nam prišli iz tujine. To je ruska različica angleške trgovine na drobno, ki pomeni "trgovina na drobno, prodaja blaga ali storitev končnemu potrošniku." Mimogrede, črkovanje "maloprodaja" je napačno, pravilneje je črkovati to besedo s črko "in" - kot je mogoče slišati v angleškem prepisu.

Predhodniki sodobne maloprodaje lahko veljajo za tradicionalne trge za katero koli državo na svetu, ulične bazarje itd. To je prototip tako imenovanih maloprodajnih centrov današnjega časa.

Tako je trgovina na drobno kombinacija vseh metod, tehnik in orodij za pripravo blaga in storitev končnemu, maloprodajnemu potrošniku. Skladno s tem je trgovec na drobno podjetje, podjetje, pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik, ki se ukvarja s prodajo blaga na drobno in opravljanjem storitev. Med najbolj očitne in razumljive večini navadnih primerov trgovcev na drobno je mogoče navesti takšne znamke, kot so X5 Retail Group, Auchan, Metro itd.

Priporočena